Annons från Optima Rehab

Neurologisk rehabilitering i Spanien som ger resultat

Intensiv träning i kombination med sol, värme, medelhavsmat och social samvaro är ingredienserna för en optimal rehabilitering. Det menar Optima Rehab med expertkompetens inom rehabilitering för personer med neurologiska sjukdomar och skador.


Med tio års samlad evidens från cirka 1 500 gäster är Optima Rehab säkra på att alla kan uppnå goda resultat med rätt typ av träning. Deras behandlingsprogram som är framtaget av medicinsk expertis är individanpassade och högintensiva med upp till sex timmars arbete om dagen. Som en hjälpande hand finns gott om expertkunskaper genom till exempel logopeder, fysioterapeuter och neuropsykologer som spelar en stor roll i rehabiliteringen.

Intresserad av utomlandsrehabilitering? Klicka här

– Forskning visar att intensiv rehabilitering hjälper hjärnan att utvecklas, även många år efter att en skada har skett, berättar Henrik Salamon, CEO på Optima Rehab.

Anläggningar i Spanien

Vid den sydöstra spanska provinsen Alicante hittar man Optima Rehabs anläggning. Anläggningen ligger i staden Calpe några mil från Alicante. Här bor man på ett fyrstjärnigt hotell alldeles vid stranden. Hotellet är anpassat för personer som har olika funktionsnedsättningar. Alla bor i en svit med ett sovrum och vardagsrum. Själva träningen sker på hotellet. 

Medföljare är också välkomna, oavsett om det är en vän, familjemedlem eller assistent. Optima Rehab ser vistelsen som ett utmärkt utbildningstillfälle för alla inblandade. Vi rekommenderar att ta med sig någon eftersom det kan behövas stöd och kan kännas mindre ensamt på kvällarna och helgerna. När gäster fokuserar på träningen kan medföljare koppla av i härliga miljöer, säger Henrik Salamon.

Ersättning från Försäkringskassan

Man kan även få ersättning för sin rehabilitering genom Försäkringskassan. Optima Rehab hjälper till med att ansöka. Det kan ta ta lång tid att få svar och därför bör man vara ute i god tid.

Här fyller du i en intresseanmälan för att veta mer

För bästa funktionsförmåga

Efter studier har Optima Rehab kommit fram till 19 dagar som optimal tid för rehabiliteringsprogram, men det finns möjlighet att stanna längre för den som vill. Målet är att gästerna ska uppnå sin bästa funktionsförmåga såväl fysiskt, intellektuellt, psykiskt och socialt. Vid hemfärd får de med sig journalanteckningar och träningsprogram för att fortsätta sin utveckling på egen hand.

Läs mer om rehabiliteringen här