Annons från Minifinder

Här är personlarmet som visar en glimt av framtidens teknik

MiniFinder Nano. Det är namnet på den säkerhetsprodukt, ett personlarm i klockformat med GPS-funktion, som lanserades av MiniFinder tidigare i vår. Inom e-hälsa och personlig säkerhet har produkten beskrivs som revolutionerande – och finns tillgänglig från slutet av april.

– Vi lanserar med stolthet MiniFinder Nano, säger Dean Maros, vd.


Efter över ett år av utvecklingsarbete lanserade MiniFinder tidigare i år MiniFinder Nano som på kort tid har kommit att revolutionera klockvärlden inom säkerhetsteknik och för personlarm. Produkten kombinerar högteknologiska komponenter med en lätt design – full med smarta funktioner – och lämpar sig som säkerhetsprodukt samt för skapa en trygg och säker vardag.
– Det är en trygghetsprodukt som bland annat, ökar självständighet och frihet hos äldre eller sjuka, förbättrar säkerheten för arbetare i tuffa arbetsmiljöer och skapar en kostnadseffektiv livlina mellan privatpersoner och deras käraste. MiniFinder Nano kommer skapa en helt ny marknadsstandard för personliga säkerhetsprodukter, säger Brandy Xu, pressansvarig på MiniFinder.

MiniFinder är ett IOT-företag med spetskompetens inom smart GNSS-teknik. Verksamheten bygger på produkter som kännetecknas av kvalitet, unik design, hög precision – i ett litet format.

Smart inbyggd teknik
MiniFinder Nano har den senaste GNSS-tekniken som gör att man kan ge en mer sofistikerad GPS-angivelse och med inbyggt WiFi och Bluetooth är MiniFinder Nano även en smart elektronisk enhet i miniatyrformat. Utöver positionerings- och nätverksmöjligheter fungerar MiniFinder Nano som en trygghetstelefon. Med ett knapptryck kan användaren larma förprogrammerade mottagare och initiera ett tvåvägs-samtal för att tillkalla hjälp. Det speglar framtiden för portabla personlarm, menar Brandy Xu.

MiniFinder Nano har även en puls- och fallsensor för att övervaka användarens fysiska tillstånd och faktorer som bland annat hjärtslag och puls. Det gör att sensorerna direkt kan larma om det skulle uppstå en akut situation, till exempel en olycka, ett överfall eller allmänt nedsatt hälsotillstånd.


MiniFinder Nano

Samtliga teknikkomponenter i MiniFinder Nano är högpresterande men även energieffektiva tack vare den egenutvecklade MLPC™-algoritmen (MiniFinder Low Power Consumption) som förbättrar energiförbrukningen och ger MiniFinder Nano en batteritid på 120 timmar.

Storsatsar på Europaexpansion
Via smartphone, surfplatta och webbläsare kan den som ansluter sin MiniFinder Nano till det molnbaserade IoT-systemet ”MiniFinder GO” få tillgång till en rad fler smarta funktioner. Enheter kan spåras i realtid och individanpassade SOS-, hastighets- fall- och pulslarm kan skapas.
– Det är en ära att få vara med i utvecklingen av morgondagens GNSS-teknik, där MiniFinder Nano tillsammans med vårt molnbaserade IoT system MiniFinder GO placerar sig väl i framkant, säger Dean Maros, vd på Minifinder och avslutar:
– Framöver fortsätter vi utvecklingen av smart säkerhetsteknik. Vi kommer också fortsätta arbetet mot ökad tillväxt i Europa.

Från och med 26/4 finns MiniFinder Nano tillgäng på webben och hos auktoriserade återförsäljare.