Annons från Eloflex

Elrullstolen för livets alla äventyr

Med sina hopfällbara elrullstolar skapar Eloflex helt nya förutsättningar för dig som har svårt att gå men vill leva ett aktivt liv. Nu slipper du spendera museivistelsen på en bänk, strunta i utlandsresan och du behöver inte längre åka färdtjänst när resten av familjen åker bil.
– Vår produkt ger friheten tillbaka, säger Christer Udd, grundare av Eloflex.


Målsättningen och visionen är att göra livet enklare för människor som har svårt att gå oavsett om det beror på ålder eller en sjukdom. Christer Udd säger att personer som är hungriga på livet inte ska behöva leva med förhinder.

Klicka här för att läsa mer

Ta med den överallt

Andra eldrivna hjälpmedel som traditionella elrullstolar och promenadskotrar bär med sig flera nackdelar, kanske främst det klumpiga formatet och den tunga vikten som gör dem omöjliga att ta med i bilen. Dessutom tar de mycket plats på restauranger och i butiker, och det är svårt att passera ett smalt dörrhål. En promenadskoter är dessutom endast avsedd för utomhusbruk, så visst finns det ett behov att fylla. 

– Vår produkt är den enda som fungerar i alla sammanhang och på olika platser, berättar Christer Udd. 

Vi löste problem för oss

Eloflex rullstolar är små, kompakta och gjorda i aluminium – 80 procent lättare än de traditionella alternativen. Syftet är att den ska vara smidig nog för att ta med på livets alla äventyr. Grundarna Christer Udd och Vigand Nilsson skapade sin produkt på grund av en egen längtan efter ett smidigt färdmedel. De är själva rullstolsburna och välbekanta med vilka slags problem personer i rullstol stöter på i sin vardag. 

Här kan du läsa mer om medarbetarna

– Vi ville vara aktiva och kunna resa, och klara av något så viktigt som att ta sig in och ut från kontoret på ett enkelt sätt. När vi tog fram elrullstolen löste vi problem för oss och nu vill vi lösa problem för andra, förklarar Christer Udd.

Frihet och självständighet

Eloflex menar att sin hopfällbara rullstol kan göra människor gladare. Produkten bär med sig mer än materialistiska fördelar, nämligen känslan av frihet och självständighet. Långa promenader, flygresor eller husbilssemester – använd den var du vill, när du vill. 

Hitta återförsäljare här